KBBA

lazada

nuffnang

AMEENA KSK III PART II (BIOMIST)

Assalammualaikum...
Hai semua..
Okay kali ni kite sambung pasal Ameena ni. Kite cerita pasal produk dia pulak.
Kalau korang nk tau Ameena ni ade 3 step
Tapi kali ni kite nk cite pasal produk pertama dulu

BIOMIST




BIOMIST
Okay korang mesti tau kan kegunaan biomist ni.. sebab mana2 produk pun ada.
Tapi Biomist dari Ameena ni sejenis cecair yg hanya perlu disembur dan semburan dia halus jadi lebih cepat dan mudah meresap ke dalam kulit muka kita.
Korang nk tau tak kelebihan Biomist ni, yang paling ramai suka...
Anti-Penuaan dan menghilangkan garis halus pada muka kita.
Bila dh tak de garis halus mestilah kulit pun tegang dan lembut betol tak...hehehe...
Apa yang lebih menggembirakan dan memuaskan hati,
kita tak perlu lama sebab dalam 3 minit je korang boleh rase sebab produk ni
menggunakan bahan-bahan yang terpilih dan yang terbaik je dari Formula teknologi Jenama terkenal.
Pengasas dia memang sporting.
Tgk dia hantar sendiri pada kite.
Okay ni gambar pertama kali guna Biomist.
Muka nampak lembap.
No makeup ok...
Ni cuma letak lipstik je supaya xla pucat dlm gambar..hehehe
#lebambawahmata
lebam bawah mata pun hilang tau

Ok kite sambung lagi dalam Part III


CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

DE'XANDRA INSPIRED PERFUME

Assalammualaikum...

Hai semua..

Eksited nk cite pasal perfume ni.
Anak sepupu kite hantar pd Abah masa raya tu..tp baru td kite ambil dkt rmh Abah.

Sekali spray terus tergoda habis dengan De'Xandra ni...hehehe
Ok ini Gucci Floral
Dekat ruah mmg dh ada yg ori..
then bila spray mmg bau dia sama..
Tu yg suka sangat tu..
Satu lagi kite amik VS BombShell
Yang ini pun mmg best bau dia...
xrugi la kite beli..
rasa nk repeat order nnt...
Ini antara list yang ada... sapa nk cuba boleh PM dkt fb kite atau add we chat kite noorhaidaz1.

Harga perfume ni RM65 utk 35ml.
Dijamin Halal

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

KEK UNTUK AIDIL ADHA

Assalammualaikum..

Hai semua...

Ni kidah sehari sebelum raya dan pagi hari raya...

Mrmandangkan xtau menu ape nk bw ke rumah mertua.. kite pun bz la membaking..
Kebetulan mak saudara husband pun nk kek bawa balik ke Klang...
So pagi raya pun masih membaking...

Butter cake paddle pop dan butter cake chocolate chip
Pagi raya org g masjid kite membaking
Chocolate moist cake..
Licin habis semua...

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

LANGKAWI AUTO EXPRESS

Assalammualaikum..

Hai semua.

Ni cerita minggu lepas sebenarnya.

1st time merasa bawa kereta keluar dari Langkawi macam di Penang.
Dulu dengar RORO je...tapi kak ipar cerita diaorg pernah stuck atas laut hampir 2 jam...so kali ni dia booking utk Langkawi Auto pulak.
Kite merasa pun sebab nk bawa diaorg keluar dr Langkawi sbb cuti sekolah seminggu plus Raya Aidil Adha...

Mula2 tu takut nk keluar...selpi dlm krete jr la
Muke terpaksa senyum...dalam hatiii
Allah je yg tahu
Kecut perut..sebab kite penggayat...
Ini antara krmudahan yang ada.
tempat makan yang selesa dan beraircond.
boleh tgk tv juga..so xla boring.
Last selpi sblm sampai
Suke sangat sbb dh sampai
Yeayyyy dah sampai Kuala Perlis...
Setelah 1 jam 45 minit...
Alhamdulillah...sampai je hujan pulak turun.
Ok ni antara kos yang perlu dibayar
Sokalau korang rase nk bawa kereta masuk Langkawi...boleh la try...

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

SALAM AIDIL ADHA VS TRAGEDI MELONTAR DI MINA

Assalammualaikum

Hai semua

Salam Aidil Adha buat semua.semoga Adil Adha kali ini lebih mematangkan kita erti pengorbanan...

Dalam kita bergembira sekali lagi kita dikejutkan dengan berita sedih dari Mekah.

Semoga Allah permudahkan segalanya disana... Kejadian di Mina ni buat kite rasa sayu, sebab teringat cerita arwah mak.

Arwah Mak n Abah kite pegi tahun 2000. Masa kite nk SPM. Arwah Mak cerita dia hampir dipijak masa melontar.
Dalam keadaan sesak tolak menolak, dia terjatuh dan hampir dipijak oleh jemaah lain. Tapi Allah Maha Besar ada seorang telah mengepung dia dan seorang lg hamba Allah telah selamatkan arwah...
Syukur Ya Allah... Dia selamat di sana namun setelah 4 tahun pulang Allah menjemputnya kembali disisi Allah.

Bile keluar video yg terjadi ni, kite terbayang bagaimana arwah Mak lalui masa tu...

Al Fatihah Mak... semoga damai di sana...

Takziah buat semua mangsa di Mina.


CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

AMEENA KSK III PART1

Assalammualaikum

Hai semua...

Korang ada tak yang pernah dengar pasal Ameena ni?


Kite nk cite sikit pasal produk skincare terbaru ni...
Kite sebelum ni tak pernah review pasal ape2 produk pun.. 
Tapi kali ni.. mmg teringin sangat nk buat entry pasal produk.

Ceritanya bermula bila kite terjumpa owner Ameena ni.
Sebenarnya kite pun kenal dgn husband owner ni sbb dulu pernah kerja sekali.
So tahu la serba sedikit pasal diaorang ni.

Last week kite pegi ke Ipoh Parade beli barang
Masa nk buat kad Parkson tu ternampak Yana ni.

WOOOWWWWWWW...

Serius memang teruja tengok muka Yana ni, licin sangat.
Lama dah tak jumpa Yana so kali ni bila dapat jumpa face to face ni
memang nampak ketara perubahan muka Yana
kalau korang tak percaya korang tgk la gambar ni sendiri...
Confirm korang pun teruja kan...
Kite berani review sbb kite tau dia mmg gunakan produk dia sendiri
sebelum dia nk pasarkan In Shaa Allah bulan depan.


Rasanya perempuan kalau dapat wajah licin flawless mcm ni confirm semua happy kan
Ok nnt kite review lagi sambungan dia...
Nanti kite ceritakan kenapa kite yakin dengan produk ni...
Ini pengenalan mcm ne kite boleh teruja dengan produk ni.

Jom baca sambungan


CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

MAKAN LAGI - OMM CAFE IPOH

Assalammualaikum...

Hari ni kite g makan2 lagi...
Dah lama usha kedai ni tp kite tak pernah singgah..

Kali ni en asben kata nk try dkt sini sbb Konda Kondi ramai sangat org.

Pada sesiapa yg nak pergi ni alamat dia...
tapi petunjuk paling senang.. Gerbang Malam Ipoh..

Masuk je kedai ni mmg smua antik..

Tengok saje la Jukebox ni...
Memang rare dh sekarang ni.
Last kite guna zaman skolah dulu...
1 lagu 5kupang
hehehe..rindu pulak zaman skolah
Semua hiasan dia gunakan barang antik...
Tingkat antik tumah org zaman dulu
Jam dinding antik dan iron mmg banyak dkt sini...
lampu gaselin dh diganti dgn lampu letrik.
tapi tetap nampak antik tu...
Ini pulak desert...sempat juga asben tapau manggo cheese cake td
Ini antara menu yg ada
Ha korang tgk buku menu ni...
ni zaman kite skolah pakai la...
zaman la ni ada guna lagi ke?
Td asben trychicken grilled with mushroom sauce
Kite lak try home made chicken burger with mozzarella cheese
Rasanya ok... tapi td kite lebih teruja tgk
Chee chung fun dan chicken sizzling dia.
Kalau ade g lagi kite nk try 2 tu...

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

RIBUT PASIR DI MEKAH - DOAKAN UNTUK MUSLIMIN MUSLIMAT DI MEKAH

Assalammualaikum...

Hari ni dikejutkan dgn berita sedih daro Mekah...

Ya Allah semoga rakyat Malaysia yg ade di sana dipermudahkan segala urusan.

2 pupu kite pun ade dkt sana... risau juga bile dengar...

Ni antara 2 pupu yg pergi Alhamdulillah diaorg selamat..
Semoga Allah permudahkan segala urusan di sana
Ini pula, dikatakan antara rakyat Malaysia yg menjadi mangsa.. itu pun berdasarkan tali di leher yang jemaah ni pakai..

Mudah-mudahan semua rakyat Malaysia di sana selamat...
Amin...

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...