KBBA

lazada

nuffnang

7 TAHUN DAH?

Assalammmualaikum
Selamat malam semua..
Eh ape yg 7 tahun dh ni???

Hehehe....

Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi
sebab
Hari ni 23 November 2014
Sedar tak sedar kite dh 7 tahun hidup bersama dgn en suami...
Syukur Ya Allah kerana jodoh kami masih kekal...
Sebagai suami isteri kami tak lepas dari dugaan hidup rumah tangga...
Namun atas kesabaran, kami berjaya lalui liku2 kehidupan ini...
Walaupun adakalanya tertekan kerana org luar yg tak memahami...
Kami cuba tenangkan antara 1 sama lain...
Mungkin belum tiba waktu yg tepat untuk kami menimang cahaya mata.


Itulah suami kite...
Moga kite terus sabar dan kuat hadapi bahtera rumah tangga ni ye.


Ok... ape kena pulak tetiba kua si Hello Kitty ni...
Hehehehe...

Al kisahnye...
Tadi mase on the way nk balik Ipoh, seperti biase asben akan berhenti dkt RnR Tapah sebab dia nk beli Dunkin Donut...
Lepas beli, tetiba dia cakap
Awak terus la pergi dekat kereta ye..sy nk beli strepsil kejap sakit tekak...

Ok... kite pun terus g dkt kereta tunggu dgn si kembar n kupu2 kite dlm kreta.

Tetiba...
Tuk tuk tuk...
En asben ketuk tingkap sambil hulurkan si kitty ni...
Alahaiiii...patut la kata sakit perut la ape la bile kite kol tanye nape lama sgt beli strepsil...

Rupenye dia g cari benda ni...
Dia tau wife dia ni mmg gile Hello Kitty ni...

Comelkan...

Harap2 korang doakan kite lpas ni dpt little junior ye...
Manalah tu dalam ramai2 yg sentiase mendoakan kite ni ade yg dimakbulkan...

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

PHOTO BOOTH MACHINE

Assalammmualaikum
Selamat hari minggu semua..
Malam tadi bawa anak2 kesayangan g jalan2 dkt Setia Alam CityMall
Bawa g main2 dkt dalam tu..tetiba tgk ade photo booth ni.
Zaman sekolah dulu2 mmg slalu pegi amik gamba ni...
Tapi itu zaman 90'an la...
Mase tu sekali ambil gamba dlm RM4 - RM5 je..
Tp sekarang RM10 - RM20
Malam tadi 13 token bersamaan RM13
Untuk kenangan sekali sekala boleh la..
Huhuhu..sebab mahal kan.
Inilah rupe machine tu
Dkt dalam ni boleh la pilih2 style ape yg kite nak...
Ini hasilnya.Ada 2 keping saiz mcm ni
Yang bawah ni hasil amik gambar dr gambar tu...eh mcm pelik ke ayat kite tu kan...
hehehe.. 
ini semua sebab nak kan soft copy






Semua muke jadi fake sangat kan.
Tapi seronok sangat hehehehe...
Muka semua ceria..

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

BIRTHDAY PENGARAH

Assalammmualaikum
Hai semua
Selamat berhujung minggu...
Sekarang ni kite ade dkt Shah Alam
Tapi ni nk cite kisah semalam...
Surprised Birthday buat Pengarah kami

Surprised kek buat boss
Happy Belated Birthday Tn Hj Abdul Wahid
Semoga diberi kesihatan yang baik dan murah rezeki.

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

D'SUDUGARFU CAFE

Assalammmualaikum
Hai semua
Mst semua dh makan kan..
Malam ni pergi kedai makan lagi
Kali ni Mr KePink xikut hokey...
Ladies time
Hehehe
Mmulanya nk bw anak buah kesayangan pergi belo novel je.
Nak makan tu teringat lak ade kedai baru ni
Nama yang simple
Sudu Garfu
Ni alamat dia
D'Sudu GArfu Cafe 56, laluan tawas damai, anjung tawas impiana, 30010 ipoh perak



Nak order kene tulis sendiri ala2 OTWC



Kami duduk meja luar
Open air


Ni la anak buah bucuk kite Yana aka Mek Na
hehehe
Ni pulak kupu2 kite Ilah n Ina
Aunty n Niece
Bergambar kite sebelum menu sampai
Ni lupr la nama dia nasi goreng thai ape ke ntah.
ade telur mata, ayam goreng rempah kot n kerabu mangga
Ni Nasi Gorrng Daging Blackpaper
Ini menu biase Chicken chop
Kite menu mixed grill
Air dalam jug...
hahaha.. ko ade?
Comelkan
Dh bayar ternampak la desert ni kat kaunter..
Tapi ade 1 benda lupe nk amik pic...
Cashier dia mcm Wak Doyok...
Hehehe....
Tapi Wak Doyok versi comel...
Harga reasonable dan rase memuaskan...
Selamat mencuba

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

PERCUTIAN BAJET

Assalammmualaikum
Hai semua.
Semoga semua sihat.
Ok kali ni kite nk cite pasal percutian bajet kite ngan asben n adik sepupu.
Maklumlah kami xde anak lagi so xnak rase boring kami ajak la adik sepupu ni..
Terasa percutian bajet sgt sebab xbyk kua duit hehehe...
Sebenarnye kami xrancang pun.
Tetiba je Jumaat mlm tu asben kata nk g jalan2.
Inilah ceritera sabtu lepas...
1st time nk lalu Jambatan ke 2 ni

Ke bukit bendera kita ye...

Macam 'peghrak' je... sbb dh lama tak naik sini...
20 tahun dulu kot..



Penyambut tetamu kami...hehehhe


Buah markisa sedang berbuah...rase mcm nk petik je...
Awat Yang muke mcm ty..hehehe
Deme dok syok teropong Penang.. kite dok selpie...hehehe


Dh puas teropong... moh kite ke lain pulak...
Jalan2 kat Batu Feringgi sat.
Aummm...chakkk...
hehehehe
Syok tgk diaorg ni... kite ni gayat...xbrani nak naik...
Ha last...posing kat Padang Kota pulak...
Pergi guna Jambatan balik naik feri ye...
1st time katenye merasa g Penang...
Harap happy la ye kupu2 ku...

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...