KBBA

lazada

nuffnang

TELUR BURUNG UNTA @ OSTRICH

ASSALAMMUALAIKUM

Hai smua
Sape pernah makan telur ni?
Hehehe...kite pun ihikihikst time ni

Hari Selasa tu kite nampak abg kite post dkt we chat kata ade telur ostrich ni..
Kite pun mintak lah..

Siyes ni la 1st time kite pegang sendiri
Depan mata sendiri dan rase sendiri
Telur ostrich ni


Berat jugak nk pegang mcm ni tau
Tarikg lahir dia 16.6.2014
hehehe siap tarikh lahir


Sebelum nk masak meh kite basuh dulu ye


Nampak tak perbezaan telur ni dgn telur ayam
Org kata 1 biji telur ostrich ni = 25 biji telur ayam


Payah juga proses nk pecahkan dia
ketuk2 dgn senduk
lpas tu cungkil dgn pisau

Tadaaa...
dh berlobang mcm ni


Siksa juga dh tunggu keluar


Cuba bertahan xmo bg kuning tu pecah
tapi tak bejaya
uhuk uhuk


Bile dh pecah
bandingkan lagi dgn telur ayam tu...
1 mangkuk vs 1 piring kecil


Dh siap telur dadar pertama


Budak berdua ni sanggup tunggu lama


selfie dulu
hehehe


EO kite lak buat roti telur yg yummy ni
last tu roti telur leleh
ihik ihik ihik

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

DOUBLE DIN

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua...
Ape la tajuk entry Double Din ni kan.
Hehehe...

Ini semperna hari bapa smalam.
Kite ade 2 abah...
Hj. Zaibidin & Hj. Tajudin
Sebab tu Double Din


Iini abah kite Zaibidin


Yang ni pulak FIL Tajudin.

Semoga Allah melindungi mereka, memberi kesihatan yang baik dan memberi kebahagian buat mereka di dunia dan di akhirat.
Aminnn

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

MENU TERAKHIR UNTUK MAK

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua...
Sebenarnye ni semalam punya cerita.
Smalam mcm tak de mood nk post

Pagi semalam en asben bli putu mayam untuk sarapan
Putu mayam pandan n yang biase

Masa nk makan tu tetiba teringat lak 10 tahun lalu
Sebenarnye kite dh 10 tahun tak makan putu ni
Semua ni sebab kisah 10 tahun lalu

Masa 14 hb Januari 2004
Time tu kite praktikal dkt kilang concrete
Orang pejabat mase tu mmg slalu tapau putu mayam pandan ni


So hari tu kite terniat nk beli untuk mak
Masa tu mak sakit dok dkt rumah kakak
Petang tu jugaklah merupakan petang terkahir kite ngan mak
Kite suap mak pun itulah yg terakhir...

Sejak tu ... kite mmg tak boleh nak makan putu mayam ni...
Tapi selepas 10 tahun kite cuba makan semula...
Cuba kuatkan jugak hati ni...
Alhamdulillah.. walaupun teringat lagi kisah tu...
Sekurang-kurangnye tak de nangis dah mcm dulu...

Ape pun.. mak.. adik sayang mak...
Al-Fatihah 

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

KERANA TERPAKSA AKU RELAKAN

ASSALAMMUALAIKUM
Hai semua
Ha tgk tajuk je pn mst dh tau kan
Maklumlah drama thh meletop

Sblm ni mood membaca novel beralih ke mood masak
Skrg mood baca novel dh sampai balik
Ihik ihik ihik

Best gak baca novel ni
Teri gat time muda mudi
Merajuk xjwb kol xjwb sms
Hahaha..buruk perangai kite

Merajuk manja2
Rumah dekat so agak2 merajuk mr frozen dtg rumah... 
tp jumpe abah dulu ye...
heeheehee...

Xmo cite lebih 
Byk konflik jugak cite ni
Tapi tetap happy ending
Kalau dh jodoh halangan mcm mane pn tetap bersama...
Cewahhh.....



CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

NASI ARAB

ASSALAMMUALAIKUM
Hai semua 
Kali ni nk share kedai makan Nasi Arab pulak



Ni la name kedai tu.
dekat medan klebang restu chemor.


Ade meja dkt dlm (bersila)
Dkt luar meja biase


Kami order manggo Lassi yg spesel ni...
tgk mcm oren je kan...hehehe
lassi slalunye agak muak...tp yg ni sedap.
ade rase sour plum sikit...


nasi kabsha ayam n kambing.


yg ni lupe lak namenye...
kite panggil 
scramble egg berempah 
hehehe...

not bad la kedai ni...
byk pilihan makanan...

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

BORAK KOSONG

ASSALAMMUALAIKUM
Hai hai hai
Sihat ke semua?

Ni pun cerita bln lepas..hehehe...
Saje borak2 kosong dgn Anak buah n adik sepupu

Tak makan x minum
Diaorg berdua je yg mkn..
Kite saje 
lepak2
Selfie2
Ihik ihik
Berangan nk jd teenagers

Ahakkkssss

Ni adik sepupu kite Dila
n
abak buah bucuk kite Ain


posing je yg diaorg tau
hehehe...

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

GIANT BUBBLES

ASSALAMMUALAIKUM

Hola hola

Malam minggu lepas bawak budak debab ni main bubble dkt railway station ipoh

Mula2 sampai xde lagi bubble ni...
Monyok je dok tepi tgk org main...
dh 10.30 ingat nk balik dah

Tetiba eh eh...
Dh ade bubble..

Cer tgk sape yg lebih eksited. .heheehe


Gamba xcun..hehehe

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

MELAWAT DIA

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua...

Baru2 ni kite saje2 buat suprise dkt anak buah kite ni...

Dr kecik dok ngan kite...
Skrg dh masuk asrama hehehe
Hidup berdikari dkt
Kolej Vokasional Taiping


Muke terkejuit ke ape ntah
hehehe


Tunggu paksu beli pizza


Ayat dia...
Na terkejut la Acu datang..
Hehehe...

ok time to go...
Belaja rajin2 ye Yana

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

BIRTHDAY GURLZ

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua...
Harap sihat hendaknye

Sebenarnye ni cite 2 minggu lepas..
Tapi sebab macam2 gal yg dh berlaku kite hold dulu dkt draft...ngeeee....

Mase bln Mei tu birthday anak buah kite... so kite buatkan la kek utk diaorg ni...

Sorang beday 25 dan sorang lg 27
Nk jimat kos, masa n tenaga
Buat sekali je la kan...


Yg pink tu nama dia Nurul Liyana
birthday dia 25 Mei
Sebelah tu si Kak Long
birthday dia 27 Mei


Coklat Bueno Rocher utk Yana


Carrot Cake Bueno Rocher
Untuk Ain


Posing posing
Happy Birthday
Ain n Yana
From Acu n Paksu

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...