KBBA

lazada

nuffnang

Senyuman Terakhir Almarhum Sultan Azlan Shah

ASSALAMMUALAIKUM

Kesedihan melanda seluruh rakyat Perak

Gamba ni kite ambil dr facebook Perak The YOB

Gamba senyuman terakhir Almarhum Tuanku

Sayu pulak bile tgk

Gambar terakhir di IJN





CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Kemangkatan Almarhum DYMM Tuanku Sultan Perak

ASSALAMMUALAIKUM

Seperti yang telah diumumkan
DYMM Sultan Perak telah mangkat.

Al-Fatihah

Semua rakyat jelata berasa sedih diatas pemergian Almarhum Tuanku.

Bendera dh dikibarkan separuh tiang 
Hujan pulak mencurah ke bumi seperti menangisi pemergian Almarhum.

Moga roh Almarhum Tuanku ditempatkan dikalangan orang2 yg beriman.

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

CHOR'S CAFE @ MERU IPOH

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua...

Lama tak update entry :)

Kali ni pasal kedai makan lak..

Las month kite teman si Ika Puk Puk
sign agreement untuk sewa rumah dkt area Chepor tu...
Then mamat tu bw g dkt kdai dkt Meru ni...
Sblm ni kalau jalan dkt sini cuma nampak kedai basikal je...
Kebetulan masa minum2 dkt kedai sebelah tu...
baru terperasan rupenye bukan kedai basikal
tapiiiii
kedai makan western...

Then smalam pegi teman lagi budak Puk Puk ni g buat report lak
Kebetulan en asben kata g makan siap2 sbb dia nk main futsal mlm nye.
So dh alang2 nk hantar dia balik ke Terminal Aman Jaya singgah terus la dkt 
CHOR'S CAFE

Kedai makan ni mmg rare la pada kite...
sebab...
ha korang tgk la sendiri ye..


ni baru nampak topi je kan.. hehehe...
tgk lagi bwh ni
|
|
V



Gitar & topi2 cowboy & zaman omputih pun ada.
Selain basikal yg tergantung sane sini



  

ha basikal, basikal dan basikal
ihik ihik


ni tempat duduk kanak2 dr zaman bile kite tak tau...
yg tepi skali tu thn 70 @ 80'an kot



ha player ni mmg nistalgia betol...
last kite guna time sekolah dulu
itu pun kebetulan kedai tu ada lagi player ni
masuk 50sen.. ha dengar la lagu ape yg dipilih
rindu lak zaman sekolah lepak2 kedai mamak sebelum pegi koko 


ha tgk budak ni... siap pusing kedai abis dia amik gambo
kalau tak de la fon dia tu.. ape jd agaknye???
Puk Puk dan hp tak dpt dipisahkan

jom fokus pada makan lak...


kite order fresh oren & ais kosong...
itu mmg wajib.. ada manis & ada ais kosong
Ika order air tembikai.. tapi tak amik lak gambanye..


Chicken Chop Crunchy 
Sos Mushroom


Ika pulak Grill Chicken Chop
Sos Blackpepper

Makanan mcm kedai western yg slalu kite pegi...
Tp ni baru 1st time cuba... tak berani nk amik yg pelik2..hehehe...
Tapi makan dia tak de yg pelik rasenye...
Cuma hiasan mmg rare...
Berani dgn tidak je nk dok bwh tu mkn mcm2 
sbb atas kepala smua basikal..
hehehe...



CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

SEBAB KITA LEBIH DARI MEREKA

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua

Ini mmg copy paste habis dr blog Ummi Iman tau..
Bkn sebab xde idea...
Tapi isi dia mmg sesuai utk di share...

Ummi Iman
Khamis, 5 April 2012

Orang mengata sebab kita lebih dari mereka?

Tertarik membaca apa yang disampaikan Ustaz Zahazan Mohamed di facebook miliknya.. sekadar untuk dikongsikan bersama agar kita sentiasa berfikiran positif. Insyaallah..

‎Jika ada orang bicara mengenai kita di belakang, itu adalah tanda bahawa kita sudah ada DI DEPAN...
Saat orang bicara merendahkan diri kita, itu adalah tanda bahawa kita sudah berada di tempat yang LEBIH TINGGI...
Saat orang bicara dengan nada iri mengenai kita, itu adalah tanda bahawa kita sudah jauh LEBIH BAIK dari mereka...
Saat orang bicara buruk mengenai kita, padahal kita tidak pernah mengusik kehidupan mereka, itu adalah tanda bahawa kehidupan kita sebenarnya LEBIH INDAH dari mereka...

"Payung tidak dapat menghentikan hujan, tapi dapat membuat kita berjalan menembus hujan untuk mencapai tujuan......!!"

Tambahan ilmu di sini dari qalbun_salim

Dalam shahîh Bukhari dan Muslim disebutkan bahwa Nabî SAW bersabda:

"Ketahuilah sesungguhnya di dalam tubuh manusia ada segumpal darah, apabila dia baik maka baiklah seluruh tubuhnya, dan apabila dia rusak, maka rusaklah seluruh tubuhnya. Ketahuilah bahwa segumpal darah itu ialah hati." (Muttafaqun `Alaihi, dari Nu`man bin Basyîr).

Kurangkan berfikir soal hati.... banyakkan renungan soal mati ~ fb tanyalah ustaz

Sumber - Ummi Iman di 12:46 PG


CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...