KBBA

lazada

nuffnang

MY CHOCO BABY BUN

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua.
Ok kali ni meroti balik...

Entry pasal Baby Bun
Dah nama pun baby...mst la kecik je kan...

Jom tgk kite buat...

Ni chocolate chip utk kite letak dlm baby bun ni
Mcm ni ha
Ok tutup dia
Ha comel kan.lpas tu buat la byk2 ye
tadaaa... dh siap dgn inti comel td...hehehe
sekali ngap je
jom makan kome oiii...hehehe

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

ROTI BUN

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua...
Kali ni nak share pasal mood meroti pulak.

Sejak member2 dkt opis tu rajin meroti
Kite pun sibuk nak meroti.
Ni 1st time tau mencuba.

Uli pn guna tangan je
Kite tak de Bread Maker
So berusaha keraslah menguli roti ni


CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

ROTI BUN BUNGA

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua..
Untuk beberapa waktu ni...
Rasenye entry pasal roti je la kot..
Hehehe...
Jangan jemu2 ye membaca...

Ini tak tau la namenye...
Tapi kite panggil bun bunga ^_^


CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

CHEESE CAKE

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semuasemuabelum ni roti je kan ;)
Hari ni nk share pasal cheese kek

Sblm ni asyik suruh adik kupu2(sepupu) kite je buatkan..
Kali ni kite blaja bt sendiri

Kali ni guna mixer.
Mixer ni xpernah guna pun...
Ini pun hadiah familyday dkt KKLW dulu rasenye...
Pindah pn dh nk msk 5 thn...
Nasib baik masih boleh digunakan.


Mula2 buat base dia guna biskut oreo


Mix sampai kembang

Dh siap boleh tuang atas base td

Ok ready utk disimpan beku

taadaaa...



Okie Dokie
Jemput makan semua

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

KEK TEDDY BEAR

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua..

Nak share pasal kek teddy ni...
Terasa comel sgt...hehehe

Sejak member2 rajin membaking ni,
Kite pun terjebak sama...

Dulu mmg suke ylg arwah mak
Tp lepas dia tak de..semangat tu pn dh xde...

Ni baru nk amik mood blik...

Tgk ni pukul sendiri tau bahan2 tu...
Bertambah teringat dkt arwah..8
Dulu mane ade mixer..huhuhu


sayang nak makan..
hehehe

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

TRAGEDI MH370

Assalammualaikum

Hai semua
Malam ni kite semua dikejutkan dgn berita yang sangat memilukan

Bukan sekadar ahli keluarga tapi seluruh dunia terutama Malaysia...

Berkat usaha dan penyatuan umat Islam... Allah keluarkan mereka dari lautan...

Namun kite masih mengharap keajaiban...
Selagi tiada bukti kukuh dpn mata...

Al-Fatihah

Dari Allah kita datang
Krpada Allah jua kita kembali...


CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

SOS BUTTERSCOTCH

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua...
Td pegi rumah mak sdara dkt Chepor
Kite dok suruh adik sepupu buat cheese cake oreo...

Balik rumah kite buat Butterscotch Sos pulak...

Ini resepi paling senang....
Hehehe...ada gak resepi yg guna tepung smua...
Tapi kite xsuke susah2 kan diri
Jadi inilah bahan2 paling senang

2/3 cawan susu sejat
3/4 cawan gula perang
(dipadatkan-kalau xpadat funa je 1 cawan terus senang)
2 sb butter

Resepi ni mmg sesuai utk org xbrape nk rajin mcm kite ni...

Campak je semua bahan tu.
Naik atas dapur guna api pelahan...
Agak2 pekat boleh stop...

Taaadaaaa....

Ni dia..


CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

PRAY FOR MH370

Menanti Kamu MH370

Langit sudah bertukar kelabu
Kesedihan melanda terpahat di kalbu
Seluruh dunia menanti beritamu
Muncullah nanti seperti selalu

Andai tercalar tinggalkanlah petanda
Andai terguris tunjukkanlah di mana
Andai ada tunjukkanlah rupa
Tidak nanti kamu tertanya

Sudah tertulis janji bersemi
Lautan biru bertukar merah
Ya Allah Ya Tuhan kami
KepadaMu kami berserah


CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Pray For MH370

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua...
2 hari ni kite digemparkan dgn berita sedih ni...

Marilah sama2 kite berdoa utk mereka.

Ni senarai penympang n krew
Mudah-mudahan keajaiban berlaku.

Plis stop smua spekulasi, politik or ape saja...

Ini melibatkan nyawa...


CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Tamiya

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua...
Sape yg membesar tahun 90'an mst tau pasal kereta ni kan...

Siap ade cite katun tu...
Dash Yan Kuro
Dulu siap hafal lagu ni...
Mst terkejut sbb pmpn minat benda2 ni..

Zaman kecik2 dulu mmg buas budak ni..hehehe

Last week g tgk tournament

Teruja tgk smua ni
Mase kecik2 xmampu..hehehe


CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Makan Makan Makan - Western Food

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua...
Yang ni draf utk western food...
Semua ni dok dlm draft entah braoe lama dh...hehehe...

Kali ni pegi Cafe lak

EL NEGRA DISTRO

Sebut betol2... Distro bukan Disko

Al kisahnye...
Sblm ni encik asben nampak tempat ni dia kata ini disko...
Hehehe

Ini cafe yg dimiliki oleh anak muda bumiputra kite...

Cafe yg sangat santai

Mase ni kite just makan yg light


CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Makan Makan Makan - Chinese Food

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua...

Ni semua cerita draf entah brape lama ntah...
Hehehe...

Memandangkan kite ni berdua je dgn encik asben...
So makan je la keje nye...

Sebelum ni pernah abang kite ajak berbuka dkt kedai ni...
Restoran Cina Muaalaf
Tapi itu bkn name restorn tu ye...
Hehehehe

Nama restoran ni
Restoran Hj Sharin
Kalau tak silap cawangan dkt KL pn ade
Ini cawangan Ipoh ye...

Tgk makanan dia berlambak...
Hmmm...gamba last tu udang yg dh licin...
Perghhh.. kenyang gilerr
Sbb asben xmakan udang so...
10 ekor yg besar2 tu mkn sorang2...

Makanan kat sini mmg puas hati...walau pun kami berdua je..tp rasenye boleh mkn 3 atau 4 org utk hidangan ni...

Hmmm...balik mmg perut keras la terlebih makan...

Kacang buncis goreng n butter prawn tu mmg terbaik...

Emmm...dap dap


CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...