KBBA

lazada

nuffnang

The FaceBlog???

Assalammualaikum... ✿◕‿◕)
&
Slamat pagi smua...

Ehhh...ape mimpi si Eyda ni boleh post entry cepat sgt ni...hehehe...
hahahah...korang jg gelak ye...
ari ni saje je...

The FaceBlog???
ha..jom join...
aku tertarik sgt sbb mula2 warna dia PINK..
"hehehe..eyda ko ni tak de warna lain ke???"
aku nk terangkan pun xbrape pandai tp dia boleh tingkatkan traffic...

ha korang baca la ye....

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
Edit
TERIMA KASIH

Haaa...Eyda dh join....
jom kita join jugak...

~~~<@
LovelyPinky
@>~~~

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Jalan_Jalan_Gerbang Malam...

Assalammualaikum... ✿◕‿◕)
&
Slamat Pagi smua...

Agak2 hari Sabtu mcm ni blogger2 smua ramai tak yg dh bangun..hihihihi
Smalam Eyda jalan2 ngan Mr Hubby & my nice Ain
Mula2 aku g Tesco cari sleeping bag sbb aku nk masuk utan minggu depan...
(msk kg Orang Asli)
lepas tu g makan kat Mc D....
Lpas g makan aku g kat tempat ni pulak....
GERBANG MALAM....
Kalo org Ipoh sememangnye diaorg dh tau dh tmpat ni....
kira ala2 uptown & lain2 yg seangkatan dgn nye...
Gerbang Malam ni versi malam la...
kalo versi siang pulak org panggil
MEMORY LANE...
(kisah Memory Lane ni slalu gak kua TV)

mcm2 gelagat org kita blh jumpa kat sini

ini antara aksesori hp yg mmg byk dijual kat sini

mcm kenal je..hihihi...

sms je....bila nk belinye...

lagi aksesori hp..

eh...arnab pun ada..comel cangat2...

ni arnab spesis anggora...ank dia comeeellll...

teringin nk bli...tapiii....sape nk jaga.....hihihi

eh...aku nk bli mainan ni tp mana mak ayah aku?

baju2 pun bayk kat sini.

opppssss...terlebih sudah...hahahaha...spec mmg byk..tp cuba2 main blh la...
nk bli tak boleh la sbb ni xde UV...bahaya..

Ok la tu...nnt kita sambung dgn cite lain pulak....

~~~<@
LovelyPinky
@>~~~


CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Kenapa xbyk new post???

Assalammualaikum... ✿◕‿◕)
&
Selamat Petang Blogger

Ada yg tanya kat Eyda knape tak byk new post...
mmm...jgn la boring2 ye, kalo kurang new post ni...
bukan ape Eyda ni wlupun kerja Gomen tp dok kat bahagian Kew ni susah sikit nk online...
sbbnye kerja menggunakan sistem...kat State ni tak la secanggih kat Putrajaya dulu..
Kat Opis ni PC pun xtau thn bila...& jgn terkejut kalo Eyda nk bagitau yg kat sini MIMOS pun ada lagi tau....
Ha korang cuba la bayangkan mcm ne keadaan Eyda...
Bila bukak sistem agak susah nk buka line internet sbb dia akn jadi slow...
ini pun tutup smua sistem baru boleh buka...
sedey kan....

Tapi InsyaAllah lepas ni Eyda akn cuba update sekerap mungkin kat sini....
Akan luangkan masa yg lebih utk memastikan blog ni tak la....layu je kan....
Ape pun thanks atas sokongan smua sahabat2 blogger....
Selain tu Eyda harap...mane Blogger2 yg dh otai tu tolong bg tips & tunjuk ajar mcm ne nak bt 
supaya org suke kat blog ni...

Ok la ye...nk sambung wat keje ni...krg org xdpt payment abis menjerit telepon ni...
Malam ni InsyaAllah Eyda wat post byk2 sikit...

~~~<@
LovelyPinky
@>~~~

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Suke..Suke..Suke...

Assalammualaikum... ✿◕‿◕)
Slamat Malam Blogger..

Korang mst terkejutkan...
eh nape minah ni boleh bt lg 1 entry ni???
heheheh...
nk tau knape tak???

Sbb aku terlalu suke sgt2...
Blog aku tersenarai gak kat dlm blog
walaupun no terakhir..
but still dlm list tau...
hahaha..
boleh tido dgn gumbiranye...
TQ BA...
suke...suke...suke...

~~~<@
LovelyPinky
@>~~~


CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

ERR...Hye...Saya Blogger Baru...

Assalammualaikum... ✿◕‿◕)
&
Selamat Malam Blogger...

Ha kalo korang bace je Entry ni rasenye mst korang dh boleh agak kan....
terutama bagi yg sememangnye menjadi follower


Walaupun aku dh bt akaun ni lama..tp aku baru je nk aktif menge"post" kat blog ni...
Apepun aku tetap orang baru...
bagai baby yg baru nk belajar merangkak...
so bg blogger2 yg dh membesar bagai juara tu 
boleh la tolong bagi tips & panduan 
untuk berblog ni ye...

Akhir skali ucapan buat 
BEN ASHAARI
sbb wujudkan segmen ni bagi blogger2 baru mcm aku ni...

~~~<@
LovelyPinky
@>~~~





CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

AkU mEnGeDiT LaGi....

Assalammualaikum... ✿◕‿◕)
&
Selamat Malam
wahai blogger2 skalian...

Eyda mengedit gambar lagiii???
ishk..ishk..ishk...
ape nk jadi ngan aku ni...
hahahaha..
maklumla aku blum ada anak lg...
so ini la cara aku nk ilangkan bosan bila
Mr Hubby 
ku pergi keroje...hehehe

Korang tgk je la ye...nnt bleh komen
ok ke ko...heheehe








~~~<@
LovelyPinky
@>~~~

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Makbed 1st GA ✿◕‿◕) Aku & Seteroberrghiii....

Assalammualaikum... ✿◕‿◕)

Memandangkan Makbed dh tag TalkToCayunkPinky ni..
So rasenye blum terlambat kot nk join...hehehehe
Sori ye Makbed...lambat sikit...sbb mase yg tak mengizinkan...
So pada sesape yg agak terlambat mcm Eyda ni..
cuba la klik kat banner Makbed ni ye..


Makbed....
Sorii ye...gamba yg kuat makan tu byk dh ilang...hehehe
rasenye yg ini boleh kot...
Boleh tak? Boleh tak? Boleh tak?
hihihi...
Boleh kan kan kan...


hihihii...
Kami cuke mamam seteroberrghiii...
nyum..nyum...nyummmm
ceddaaappp...
hihihihi...
cuke cuke cuke...

Eyda nk tag 
✿◕‿◕)


~~~<@
LovelyPinky
@>~~~

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

IniAnwarHadi....

Assalammualaikum... ✿◕‿◕)

Ini Anwar Hadi...
Eh, sapa mamat ni? Dia ni orhang utara...
Tapi bagi sesape yg slalu dok tengok youTube, rasanya kenai la ngan dia ni kot.
Mula2 aku pun tak tau sapa dia ni...
tapi masa aku dok blogwalking tadi, 
aku g melawat cik epal
dia dok cite pasai video ni.
Bila aku dengaq syok la pulak..
Layan tu...sbb bebelan dia ni mmg ada mesej...
Jom tengok dulu
Layan...Zass...



Haaa...Amacam...bila aku tengok video ni aku sendiri pun dah terikut cakap utara jugak.
Hehehehe...
Tapi itulah realitinye...aku pun bukan la betoi sgt dok guna bahasa ni...
tp aku mmg setuju dgn ape yg dia ni dok cakap...
Anak2 buah aku sendiri pun dok guna ejaan mcm ni...
kadang2 kalau baca sms or fb diaorg ni aku sendiri pun dak paham...
tapi korang prasan tak bila dia dok kata
ada yg kata bahasa comel
lepas tu dia pun cakap
aq mencik do cmni, ad mbr lmew tgu lmew glew, x aprv2 gk aq
aku rasa mmg x comel pun...
betoi dak?
btoi la ape dia cakap...
kalo nk guna shortform pun biar la kene cara nye....
tapi aku akui sendiri secara jujurnya
sejak aku tinggalkan zaman blaja ni
kita mmg byk sgt guna shortform
smpai kadang2 aku sendiri terlupa nak eja perkataan tu sebetul-betul nye...
hahaha...tgk ape yg aku tulis ni pun dh boleh tau...
still jugak guna shortform ni...
tapi rasenye tak la seteruk yg sekarang ni
Aku jd aq...
pun jd un
itu jd uh
dia jd dye
kamu jd kmo
ada satu lagi aku terbaca dari fb anak buah aku
"ta na un"
ha kalau pandai baca la...
maksudnya 
"tak nak pun"
so aku nak tag anak2 buah aku yg suka guna
ew ew ew



CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Demam Wall Stickers

Assalammualaikum... ✿◕‿◕)

 
Demam wall sticker....
Hahahahaha...
Al-Kisah bermula bile cermin partition kat opis tu telah dilekatkan dgn kertas2 yg entah hape2....
nak tengok????
hehehehe...
nnt ye....

I
II
III
II
I

Sblm tu biar aku tunjuk dulu gambar kat bilik aku...
roses....


memandangkan aku ni suke ros...aku pun letak la mcm ni...


Ha ini taman kat tempat aku...Meja opis aku...
siap ada pagar & butterfly bagai....
hehehe...layan kot...


Haaa...ini la yg aku maksudkan pada awal tadi...
cuba korang perhatikan background tu...menyakitkan mata kan...
sian kat kawan aku ni...memandangkan 
dia terpaksa memandang background tu....
otak ni pun berfikirlah cara nak cantikkan balik pemandangan tu...
tapi sayang bila dh background tu cacat...maka bunga yg cantik pun jd cacat la jugak kan...


Memandangkan tempat dia tak begitu memberangsangkan otak...
so kawan aku si Rusliawati ni pun possing la kat taman2 astakona ni...
ini laluan ke bilik bos tau...


Ini smua virus dari kami la...hahaha...lpas ni tak tau sape pulak yg nk bt mcm kami...hehehe...

~~~<@
LovelyPinky
@>~~~



CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Tuhan Beri Aku Cinta


Assalammualaikum... ✿◕‿◕)

Ha sambil dengar lagu tu jom hayati skali lirik dia...
Aku rasa sayu sgt bila aku dengar lagu ni tatkala aku tgk cite
La Ikro Ha Fiddin


Ayushita – Tuhan Berikan Aku Cinta



Walau aku senyum bukan berarti

Aku selalu bahagia dalam hari
Ada yang tak ada di hati ini
Di jiwa ini hampa



Ku bertemu sang adam di simpang hidupku

Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina



Tuhan berikanlah aku cinta

Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta



Tuhan berikanlah aku cinta

Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta



Ku bertemu sang adam di simpang hidupku

Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina



Tuhan berikanlah aku cinta

Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta



Tuhan berikanlah aku cinta

Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta

~~~<@
LovelyPinky
@>~~~


CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Bawa Pulang Rakyat Malaysia dari Mesir...

Assalammualaikum... ✿◕‿◕)

Slamat malam skali lagi bt smua blogger....

Rata2 kat Blog, Fb, Twitter
smua cerita hangat pasal
''BAWA PULANG RAKYAT MALAYSIA DARI MESIR"
Ini aku amik dari Farahiyah Ismail





ini salah satu yg paling mendapat smbutan hangat & perhatian dari smua...
Harapan aku kes kene rogol tu tak benar...

Kita cuma mampu berdoa...
Moga Allah kabulkan doa kita smua....
dan kita jangan jemu berdoa utk mereka....

yang ini pulak
"SURAT"
aku amik dari Ameno World

Kepada yang berkenaan ;

Perdana menteri malaysia,
Timbalan perdana menteri malaysia,
Menteri hal ewhal luar negara malaysia,
Media perdana malaysia,
Rakyat malaysia.

Perkara : Bawa pulang rakyat malaysia dari mesir.

Saya yang bernama Mohd Hasfman bin Asnin meminta kerjasama dan bantuan segera dari kerajaan untuk membawa pulang rakyat malaysia yang berada di mesir dengan kadar segera kerana memikirkan keselamatan mereka di sana.

Beberapa perkara yang perlu menjadi perhatian perdana menteri malaysia dan kerajaan malaysia ialah ;

- terdapat laporan mengatakan ada pelajar medic di rogol dalam rumah mereka oleh kumpulan banduan di mesir.

- terdapat juga laporan tersebar bahawa 2,3 orang student malaysia terkena peluru sesat ketika keluar mencari makanan dan usaha untuk menghubungi ahli keluarga bagi meminta bantuan.

- terdapat laporan mengatakan bahawa ada sekumpulan student kehabisan wang untuk membeli makanan dan kini ketakutan. Bank2 di seluruh mesir tertutup dan mereka kebuntuan untuk meminta bantuan kerana talian komunikasi terputus.

- Kebanyakkan student perempuan yang berada di hostel berasa cemas, kaget dan ketakutan.

- Ada hostel student malaysia dan indonesia yang dipecah masuk dan dirompak.

- Ada yang masih sabar berkampungdi lapangan airport alexandaria untuk menunggu flight yang tertangguh. 

- Ada yang tiada wang untuk pulang selain mengharapkan ihsan kerajaan dan pihak yang sudi menaja. Harga tiket dilaporkan naik 7kali ganda di samping harga makanan yang mendadak naik dalam tempoh kurang 5 hari demostransi di mesir.

- Di maklumkan hanya student MARA dan JPA sahaja yang akan di bawa pulang ke malaysia dan ini tidak adil. Kenapa perlu wujud double standard? Saya harap berita ini tidak sahih.

- Protes di mesir di jangka akan berlarutan untuk suatu tempoh yang lama dan panjang dan brkemungkinan akan berjangkit di negara2 kejiranan mesir.

-hospital, balai polis dan pusat bantuan lumpuh kerana dibakar, diserang dan kekurangan kakitangan untuk mengawalselia keadaan di sana.

- ramai penjenayah bebas di atas jalan2 di mesir dan keselamatan orang awam tidak terjamin.

- Terdapat laporan mengatakan bahawa ada beberapa warga malaysia akan berkampung di negara kejiranan mesir. Saya mencadangkan lebih baik bawa mereka pulang terutamanya student2 dari malaysia. Selain boleh mengurangkan kos makanan, penginapan dan perbelanjaan lain, ahli keluarga mereka di malaysia juga tidak akan sentiasa risau memikirkan keselamatan anak2 mereka di sana.

2. Jepun, Amerika, Jordan, Turki, Kanada, Syria, Australia dan China sudah membawa warganegara mereka menaiki kapalterbang yang khas yang digunakan untuk mengangkut rakyat mereka di sana.

3. Selain dari krisis mesir yang tidak dapat dijangka akan berlanjutan sampai bila, kerajaan juga perlu menimbangkan aspek2 keselamatan dan kesihatan lebih dari 11,000 ribu warganegara malaysia di sana yang terdiri daripada pekerja2 dan pelajar2 di malaysia.

4.Dengan merujuk kepada paparan printscreen di atas, jelas terdapat kekacauan yang besar dan rakyat malaysia sedikit sebanyak sudah tentu akan terjejas. Tanpa perlu menunggu amaran merah, kerajaan perlu sedia bawa pulang rakyat malaysia segera kerana dikhuatiri ada nyawa yang mungkin melayang. Jika benar ada pelajar malaysia yang ditembak sudah tentu pelajar tersebut tidak boleh mendapatkan rawatan apatah lagi bekalan makanan dan wang mereka juga kian susut. Bank masih ditutup. Laporan kewangan juga mengesahkan bahawa bank2 di mesir berisiko tinggi kehilangan deposit. Jika ini berlaku, samada bank dibuka atau ditutup tiada beza kerana student tidak boleh keluarkan wang mereka dari bank yang tiada wang.

5. Apabila saya melihat berita menerusi kaca tv saya dapati kurangnya kesedaran tentang pelajar malaysia di mesir oleh kerajaan dan kerajaan mungkin tidak mendapatkan gambaran sebenar tentang apa yang berlaku di sana. Oleh itu izinkan saya share satu link yang melaporkan setiap perkara yang berkaitan pelajar malaysia di mesir dan mohon budi bicara kerajaan untuk bawa pulang mereka segera. Kerajaan boleh mendapatkan segala akses mengenai pelajar di mesir disini dan tolonglah bawa mereka pulang segera. Keselamatan dan kesihatan mereka mungkin dalam bahaya dan bukan semua sempat berkumpul di lokasi yang selamat. 

Kerjasama dan perhatian kerajaan dalam kes ini amatlah diperlukan.

Yang risau tentang nasib rakyat malaysia di mesir.
Mohd Hafsman Bin Asnin

Surat kat atas ini dikarang oleh budak yang send mesej kat fb aku. Dia harap kerajaan boleh bantu student yang terperangkap kat mesir dan topik di atas takde kena mengena dengan politik sebab dia minta aku jgn sebut perihal politik or menyalahkan kerajaan dalam hal neh. So aku hormati pendirian dia dan aku harap najib boleh pertimbangkan idea ini.. 

Ameno : bab rogol tue aku tak tahu dari malaysia or dari indonesia.. apa2 pun aku harap malaysia boleh bawa balik seme student dan warga malaysia dari mesir.. keselamatan yang paling utama.. cukup2lah tue nak pertimbangkan apa lagi?nak pantau apa lagi? hantar je kapalterbang jemput cam china tue. [dengar citer china komunis.. heh.]

Skali lagi marilah kita sama2 truskan berdoa utk mereka...

~~~<@
LovelyPinky
@>~~~ 


CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...