KBBA

lazada

>

nuffnang

SETEMKU DARI POS MALAYSIA

Assalammualaikum...

Hai semua... Siapa pernah dengar pasal SetemKu ni? Eyda pun sebelum ni pernah dengar je.. teringin nk buat tapi tak tau caranya.  Kebetulan masa Hari Melaka Bandar Bersejarah pada 15 April hari tu, kebetulan ada pulak Pos Malaysia buka booth dekat Kapal tu.

 

Kebetulan masa tu kite ternampak set lengkap Setem Hari Pertabalan Sultan Perak. Sebelum ni kite dpt tak complete so kali ni bila ada set tu memang wajib untuk kite grab set tu.  Harga pun lebih murah dari yang asal.  Kalau tak silap harga asal dia RM120 kali ni kite dapat dengan harga RM100.

 

Masa tengah belek-belek semua setem yang dipamerkan tu, staff Pos Malaysia tu promote pasal SetemKu ni...Bila Encik Asben pun bagi green light... so apa lagikan, inilah peluang nk merasa. Staff tu cuma kata amik gambar then wasap je dekat nombor yang diaorang bagi. dekat situ jugaklah kite snap gamba then terus wasap dekat diaorg. Tak sampai 10 minit pun dah siap.. harga cuma RM20 je



Taaadaaaaa... ni la hasilnya...

Untuk maklumat korang, sebenarnye kite boleh buat secara online jugak.... korang boleh klik link ni


https://www.posonline.com.my/setemku/index.asp


Dekat link ni dia akan ajar cara nk buat setemku ni. Boleh personalised gamba yang kita nak... InShaaAllah puas hati... hehehe... korang cuba tau.... bukan selalu dapat simpan kenangan kite dekat setem. Nak guna pun boleh jugak. Tapi kite sayang nak guna, so kite simpan je buat kenangan.

Dekat sini kite bagi steps pendek je ye.. nanti kalau korang pegi link tu dia akan ajar lebih lanjut secara bergambar. Kalau ada gambar lebih mudah kan.... 
Kita boleh ikut steps dekat bawah ni...


  • Visit www.posonline.com.my
  • Select Register (to register as User if not done previously)
  • Login (using password created upon registration)
  • Select Personalised stamp
  • Choose category, individual or corporate
  • Choose base stamp design
  • Upload your photo (individual image only)
  • Update order and select method of delivery
  • Proceed with payment via credit card or bank transfer


  • So selamat mencuba...



    CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

    4 comments:

    1. Cantekkk... Boleh frame tu!

      Salam perkenalan ya dari saya..

      ReplyDelete
      Replies
      1. Salam perkenalan... mmg hajat hati nk cr frame..hehehe...

        Delete

    Si Chommel kate ✿◕‿◕)

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...