KBBA

lazada

nuffnang

PENANG TRIP - NASI 7 BENUA

Assalammualaikum...

Hai semua... Jumaat lepas kite pegi Penang dengan adik angkat kite Akhmar. Kali ni 1st time kite tido kat Penang setelah abis sekolah... Hahahaha... Sebelum ni Abah memang selalu bawa tapi pegi balik hari je. 1st time tido pun masa Yong kite bawak time skolah dulu ngan anak2 dia... masa tu anak2 dia pun kecik lagi.. kite pun baru nak masuk tingkatan 2..

1st tempat kite pegi adalah Nasi 7 Benua... Mula2 Akhmar bagitahu pasal tempat ni, kite tertanya jugak kenapa Nasi 7 Benua??? Then dia pun bagitau la alkisahnye then bile google baru lah paham. Tapi untuk merasai sendiri keistimewaan Nasi 7 Benua ni kite minta Akhmar bawakan jugak ke sini.. hehehe...


AWESOME NASI

Kenapa 7 Benua??? Ha inilah jawapan kepada kenapa 7 Benua.... Nasi ni ada 7 jenis yang diletakkan dalam pinggan. Sebab tu la dipanggil 7 Benua... Okay Benua Pertama adalah Nasi Putih, Benua Ke-2 Nasi Minyak, Benua Ke-3 Nasi Lamuni, Benua Ke-4 Nasi Hujan Panas, Benua Ke-5 Nasi Lemak, Benua Ke-6 Nasi Kacang dan Benua Ke-7 adalah Nasi Tomato.

KOO BOO CAFE aka NASI 7 BENUA


Kalau nk tau nama kedai ni sebenarnye KOO BOO CAFE... tapi lebih glamer dengan nama Nasi 7 Benua. Lokasi kedai ni senang nak cari sebabnya dia berdekatan dengan Penang International Sports Arena (PISA) dan bersebelahan dengan Stadium Sungai Ara.



Dekat sini ada pelbagai pilihan lauk tau... so kita boleh pilih la nk ikan ke, ayam ke tambah sayur semua terpulang, ikut selara masing-masing. Jadi tak risau la tak boleh mkn ayam ke dagin ke sea food ke kan.. sebab menu banyak untuk dipilih.



Harga nasi ni pun berpatutan makan untuk 2 org  RM15.50. So berbaloi jugak la kan.. dapat rase 7 jenis hidangan nasi yang berbeza rasa.

 


Okay ini pulak menu pilihan kite pada hari tu. ayam masak merah, gulai dalca ayam dan telur masin. Telur masin tu pembuka selera.. hehehe.. Air pulak kite amik Teh 'O Ais & Teh 'O Ais Limau.

 Haaaa.. makanan dh ada depan mata, apa tunggu lagi moh le kite makan ye dak... Tak mampu dh nak tahan selera tu tengok nasi yang ada 7 ketol tu.. Nampak tersenyum lebar tu kan.. maknanya puas hati lah dapat makan nasi ni.


Ramai yang kata tampat ni selalu sesak.. Tapi bernasib baik seba kite pegi time org nk Solat Jumaat so tak la ramai. Sini pun ada non muslim yang makan... kita kan 1 Malaysia..

Sebelum teruskan destinasi.. kite taking picture dulu sekeping depan kedai ni.... Harapnya dapat datang lagi untuk cuba lauk yang lain pulak....


Lepas ni selain misi korang mencari nasi kandar, korang boleh la mencari nasi 7 Benua ni pulak ye...

LOKASI 

Okay ni lah lokasi yang patut korang tuju bile ke Penang..

Nasi 7 Benua @ Koo Boo Cafe
Taman Tunas Muda,
Bayan Lepas,
Pulau Pinang

Owh ya sebelum terlupa kedai ni buka Isnin hingga Sabtu. Hari Ahad tutup naaa.... waktu operasi 11 pagi hingga 11 malam.

Nah maps untuk senangkan korang nk cari




Selamat mencuba ya... 














CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

9 comments:

  1. unikkkk bila la nak jjcm kat penang ni dari bujang sampai beranak dah dok plan je huhuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kene jadikan kenyataan kalini..byk yg menarik dh skrg ni

      Delete
  2. Replies
    1. Tu la...lagi pn bkn senang nk dpt 7 nasi sekali gus kan

      Delete
  3. haritu nampak artis samtilla datang sini..nasinya ade 7..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe... sama la Nad... hari tu ternampak Shatila g sana..tu yg teringin nk cuba

      Delete
  4. Mak aih. baru tau ade menu cmni. menarik sgt. :)

    ReplyDelete
  5. jemput singgah sini http://sinarcintaku.blogspot.my/2017/06/harus-pekena-nasi-7-benua-kalau-datang.html

    ReplyDelete

Si Chommel kate ✿◕‿◕)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...