KBBA

lazada

>

nuffnang

DIABETES OH DIABETES

Assalammualaikum
Hai semua
Malam ni baru ade feel nk cerita pasal kesihatan kite.
Alkisahnye bulan lepas kite g klinik sebab nak cek gatal2 dan demam. Selain ubat demam doktor bg ubat gatal mcm prosidur biasa. Tapi selang 2 3 hari gatal tu datang lagi... Tuhan je yg tau mcm ne gatalnya... mkn ubat alergy pun xjalan.
Nak pegi klinik tu balik tp masa tu dh Hari Sabtu pukul 3 lebih.kol klinik dh xjawab.sbb klinik tutup kul 3ptg.Pegi farmasi minta ubat kencing kotor je.sbb kite jd susah nk buang air kecik.
Isnin tu pulak xtunggu dh terus g jumpe doktor... Doktor wat urine test takut pregnant dan sebagainya... bila cek xpregnant.doktor cek perut tak de tanda2 pregnant. Then doktor cek guna multi functions srtips tu....

Mcm ni la rupa strips tu... bile doktor tgk infection tak teruk stakat level 2 je...

Tapiiiiiii

Bile tgk gula... fuhhh terus level last skali...
Doktor pun apa lagi terus la cek darah...
Mase tu dh mkn pagi.tapi kite mkn roti je.
Kite jumpe doktor dlm kul 1 tgh mcm tu. Doktor tgk gula kite 12.9
Huuwwaaaaaaa....
Terkejut sampai xtau nk kata ape...
Doktor pun terang la panjang lebar pasal diabetes ni.
Then doktor nasihatkan supaya kite kontrol mkn utk 5 hari ni, then dtg balik jumpa dia utk amik darah nak hntr makmal.

So...bermulalah saat2 yg sangat merungsingkan kite...

Ok cukup utk malam ni..nnt esk kite sambung lg ape yg jadi lepas amik darah anta makmal tu...

Selamat malam semua...


CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

8 comments:

  1. Sebut pasal diabetes, preggy lepas kena diabetes jugak. Nasib tak on insulin cuma kena diet control jer. 2 minggu sekali kena buat bsp. Heheh salam kenal dari saya.. follower 550.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe... doktor pn igt pregnen to blom rezeki...rupenye betol2 dh diabetes.salam perkenalan jugak ye...

      Delete
  2. Owh puncanya gatal ke...

    Adoiyayyy... suspen pulak

    ReplyDelete
  3. Apa2 pun ... semiga diberi kesembuhan dan dimudahkan urusan ye

    ReplyDelete
  4. i can imagined how the doctor explained to you . wakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba bayangkan Doktor Zulkarimah yg lemah lembut tu explain kat akk... tiru sikit gaya lemah lembut tu..

      Delete

Si Chommel kate ✿◕‿◕)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...