KBBA

lazada

>

nuffnang

AMEENA KSK III PART III (COLLESHINE)

Assalammualaikum
Hai semua.
Okay minggu lepas kite dh habiskan 1 set Ameena Skin Care KSK III ni....
Alhamdulillah, ini adalah step terakhir bg produk Ameena sebelum kite rest untuk seminggu sebelum teruskan ambil kotak ke 2.
Nama produk ke 3ni Colleshine.

.....

MANFAAT 

COLLESHINE ni adalah salah satu protein penyusun tubuh manusia yang tidak kalah penting untuk peremajaan kulit, keberadaannya adalah kurang lebih mencapai 30% dari seluruh protein yang terdapat di tubuh memberi struktur organik pembangunan  kulit.

COLLESHINES adalah salah satu protein Kolegen yang paling banyak terkandung di dalam tubuh kita. Sekitar 25-30 % protein yang ada di dalam badan kite ni . 

Colleshines membantu memperbanyakkan Kolegen yang   terdapat pada lapisan dermis yaitu lapisan terbawah dalam kulit membantu proses pembentukan kulit cantik dan meningkatkan daya elastis kulit, protein ini penting untuk menjaga kulit tetap anjal.

Seiring bertambahnya usia,pada kulit mulai memecah dan kaku. Saat kulit kita masih sihat dan ketika usia  masih muda, helaian-helaian  meluncur dengan mudah satu sama lain sehingga kulit kembali normal setelah kita meregangkan wajah karena tersenyum atau mengerutkan dahi.

Namun seiring bertambahnya usia, mulai melebur hingga kulit kehilangan elastisitas dan tidak kembali normal. Kita akan perlukan kolagen dalam jumlah yang cukup. Namun tak mudah memelihara dan mendapatkan bahan ini.

Mulai usia sekitar 25 tahun, adalah umur  kehilangan Kolegen dari tubuh setiap tahunnya. Hakak ni dh 32 tahun dek non oiii... Byk dh hilang dln 5 thn ni..hehehe
Jadi memang layaklah kite ni amik Colleshine ni kan.


Ini antara hasil yg ketara pada muke kite.
Kotak sebelum tu 1 pakai make up 1 tanpa make up. Pakai make up tu 2 day nk guna Skintox. Yg xmake up tu sblm kite gunakan produk ni...

Apa yg kite nk ceritakan dkt sini, itu adalah lubang kesan dari chicken pox yang kite kene masa tingkatan 5 dulu.

Nampak tak perbezaan pd parut tu?
Kesan parut tu semakin rata. Ye lah kite pun br try 1 kotak kan, mustahil lah nk magic terus hilang. Tp kite puas hati.
Review produk secara personal sbb sendiri gunakan. Tak nak cerita kosong. 

Kalau ikutkan produk ni mmg xde kesan sampingan, tp disebabkan kite alergik sikit pd collegen, jadi mase kite ambil Colleshine ni kite alami gatal2 muke.
Bukan disebabkan kesan sampingan tp sbb sendiri yg alergik. Tapi kite tak terus stop.
Sebaliknya kite cuba selanfkan 1 hari. Alhamdulillah xde gatal dah.
Jadi kite teruskan.

Selepas dh habis 1 set ni. Kite kene rehat utk seminggu. Memang itu cara pemakanan produk ni sebelum kite sambung semula secara konsisten.

Harga produk ni RM190.
Tapi kalau anda beli combo twin pack, secara automatik ada boleh jd member dengan harga hanya RM300. Jadi anda dh jimat RM80 untuk 2 kotak ni.

Sebarang pertanyaan korang boleh whatsapp kite dkt no ni 019-5081433
Msj AMEENA_nyatakan sebarang pertanyaan anda.

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

HELLO KITTY TOWN PART II

Assalammualaikum...
Hai semua...
Internet tak brape bagus la minggu ni...
Maaf sangat2 ye ..
Jom naik..kite dh dapat kad aktiviti..


Baru je naik eskulator dh ada tempat best nk posing.

Tak kan lepaskan peluang posing merata

Nampak tak kanak2 ria g yg tersangat happy nk masuk HKT



Kejam tak kite... suruh penyambut tetamu HKT ke tepi sbb kite nk amik gamba...
Hehehehe

Masuk je kebetulan si Melody punya time utk bergambar... Apa lagi ditunggu....
Moh kite bergambo...

Ni baru sikit je tau... nnt kite cite yg seterusnya ye....



CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

HELLO KITTY TOWN PART I

Assalammualaikum..
Hai semua...
Ok seperti dijanjikan, hari ni kite share stori mori pasal aktiviti weekend kite...

Ha.. inilah tempat kite pegi.



Ini floor plan dia..tp kite tak pusing habis pun..
sebab mengejar masa.

Kite blanja korang tgk pic kite yg terlajak eksited ni...hehehe



Mula2 sampai jr dh senyum sampai ke telinga dah...

Mula jalan dh jumpa kedai souvenir HK
Sempat juga duduk posing dkt meja n kerusi come ni...
Rase mcm nk golek2 dlm kedai ni..
ihik ihik
Dekat luar kedai ada 
Red Bow Cafe
Yang sangat comel ni
Jom beli tiket
Yeayyyyy... tiket dh dapat.
Moh kome kite masuk ke dalam ye
Sebelum tu.meh posing dulu..
Nak tau lagi ape ada dkt dlm???
Nantikan sambungan kite ye


CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

FEFEELING KANAK- KANAK

Assalammualaikum..

Hai semua...

Sori ye tak aktif beberapa hari ni...

Fefeeling kanak2 jap biler bercuti disini


Mesti ramai tau dekat mana kan...
Hehehe..
Nanti kite cerita ye...

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

ALHAMDULILLAH MASIH DIIZINKAN MENGHUNI BUMI ALLAH

Assalammualaikum..

Hai semua..

Syukur smalam dh genap 32 Tahun...
Hari ni dh bertambah 1 hari...

Syukur juga masih diizinkan Allah utk terus bernafas.

Terima kasih pada kawan2 yg mendoakan.

Tak brape suke manis2 jd sepotong pun dh memadai.
Susah sgt nk tgk camera
Kite xperlu barang berharga.
Tapi dpt Hello Kitty pun dh cukup berharga.
Tapiiii ... doa dr kalian semua lagi bermakna n tak ternilai....
Doakan kebahagian kite...
Doakan kite mendapat zuriat...
Doakan kite murah rezeki...
Semua doa2 tu sangat bermakna...

Buat suami terasayang,
Walaupun banyak dugaan kite lalui,
Banyak rintangan yg kite tempuhi...
Namun syukur Allah masih bahagiakan kita.
Sayang awak selalu...


CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...