KBBA

lazada

>

nuffnang

MAT PERIUK CAFE

Assalammmualaikum

Hai semua...
Kali ni pasal makan lagi
Korang pernah pegi tak?
Mmg terbaek la cafe ni...
Harga berpatutan dan yang penting
Sedap n kuantiti banyakkkk

Kami ni asyik makan je la...
Kiteorg pegi dh 11.30mlm 
Cafe tutup 12.00 tgh mlm...
So paham2 je la kalo menu byk dh abis...


Mat Periuk ni dh wujud lama la jugakkkk...
Sebelum ni asyik merancang je tapi tak pernah jumpa lagi.
Kali ni betol2 nekad kot..
walaupun pada mulanye dh hampir2 nk giveup
Tapi tak sia2 la mencari kan...
ni pemandangan dr depan
mmg terserlah #matperiuk
jom tgk menu...
order..order.. order...
ada nampak sesuatu tak?
mase ni tak perasan lagi
sementara nk tunggu order kite posing2 dulu la ye
air dh sampaiiiii.....
cousin kite order meetball bolognaise spegeti
asben order carbonara

kami yg perempuan ni order bolognaise burger
tengah2 menjamu selera tu..
layan la busking ni...
mmg sempoy la...
duduk lak port betol2 depan diaorg...
antara port2 menarik...
yg dalam tak dan nak amik sbb mase kami dtg tu dh ada org
eh eh... betol la.. ada sesuatu
ok confirm.. Chef Kamarul is here....
Ape lagi... tak kan tengok2 jeling2 je kan
En Asben pun panggil la
Hahhhhhhh....
Terbaek la makanan Chef Kamarul ni...
jom
#matperiuk

In Shaa Allah ada rezeki nk try yang lain pulak...
Maklumlah dh byk yang abis kan mlm tu...


CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

I WANT TO TOUCH A DOG

Assalammmualaikum
Sudah terang lagi bersuluh
Hari ni kite smua dikecohkan dgn isu ini...
Ape pendapat korang semua?
Ya Allah moga dijauhkan dari segala bencana.
Ustaz Kazim pun dh kupas isu ni ptg tadi dkt Radio Perak FM...
Tgk je la bile minta tlg makcik google...ha keluar semua gamba2 diaorg... tp xnak la tunjuk muke clear sbb boleh mengaibkan org nnt...

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

GOMOK

ASSALAMMMUALAIKUM
Hai semua...
Sihat la hendaknye ye..
Hari ni nk review pasal makan..
Tp rase nye Ika Puk Puk dh review sblm ni..
Rabu lepas rase mcm nk g makan western.
Then kite ckp ngan asben jom ajak Puk Puk jalan skali..sbb sian dok terperap je dkt rmh dia kan..
Kite tau pasal kedai GOMOK ni pun sebab dok tgk junior skolah promote dkt fb dia...
So ape lagi nak mencuba je la kejenye...






Air yg kami order
Manggo Tanggo
Fresh Oren
Tembikai
Ini namenye Gangnam Chicken
Ni pulak Mooo Burger
Ika makan Bolongnaise Spegeti
Ni Fish n. Chips
Ni alamat untuk korang pegi...
Selamat mencuba ya....

Bertambah GOMOK la org Ipoh ni..

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

HARI RAYA AIDILADHA + HARI KELUARGA

ASSALAMMUALAIKUM
Hai semua...
Dah seminggu kita beraya
Hari ni baru berkesempatan nak update.
Setiap 2 tahun kami akan adakan qurban keluarga
Keluarga besar
KELUARGA HAJI ABDUL RANI
keluarga ni mmg besar sbb ade 5 generasi dah
Selalunya familyday diasingkan
Tapi sbb agak sukar nk kumpulkn semua,
kali ni kami rangkumkan majlis ni.
Buluh2 lemang smua dah tersedia

Ni 1st time buat lemang ni...
jadi tukang isi santan pun jadilah..
Mak sdara n sepupu jd tukang isi pulut


Ha yg ni tukang bakar
Adik sepupu kite

Inilah tunggangngan yg bakal ditumbangkan esk hari nya

Ok nnt kite sambung hari kejadiannye ye.

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...