KBBA

lazada

>

nuffnang

Samsung Galaxy S4 aka Mr S

ASSALAMMULAIKUM

Hai semua..
Ok sambung cite pasal  Mr S kite ye...
Tp sebenarnye mule2 tu gedik sgt nk beli
Note II kale Pink...
maklumlah peminat pink...
Tp Mr S satu lg (en hubby)
yang suruh simpan untuk
Mr S4 ni...

OK Hasil menggodek2 Mr S smalam....
Kite dh tau la mcm ne nk gunanye Air View tu...
Hehehhe.



Mr S ku yang merah :)



Specifikasi Mr S ni

Camera 13MP / 2MP
Jelly Bean 4.2.2
130gm ringan kan
Super Amoled Full HD
yang lain2 tu leh tgk spec dia kat Samsung...
ehehehe...



Inilah gunanye Air View tu...



ini amik gamba guna wonder je..hehehhe
guna jari je letak kat sensor tu...
so dia pn gerak la sndiri tanpa perlu touch...



kalau Note II kite kene guna pen... 
yg ni guna jari pun boleh...
ehehhee...
dah mcm iklan shampoo lak...

Cukup stakat ni ye.. nnt kite smbung lain...





CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Samsung Galaxy S4

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua.
Sihat ke ari ni?
Kite tak brape nk sihat lg sbb batuk kuat.

Hari ni agak happy sikit walaupun biasa nye hari Isnin
adalah
Monday Blues
ehehehe...

Tgk tajuk entry pun mst dh tau kan..
Hehehehe...

Tak sia-sia dengar cakap En Hubby untuk simpan duit
Berkat hasil dari dok buat 
wrapping coklat ni...
maka dapatlah



untuk entry ni juz letak ni dulu...
nnt kite dh pandai guna kite update 
ape yg special benda ni...

Apepun Syukur Atas Rahmatnye.




CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

INSAN ISTIMEWA

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua...
Semalam kite saje g jalan2 kat Mydin Meru Raya
Then En Hubby ajak g main boling 
katanye saje nk main.. boring...

Kami pun pegi la main 1 frame je pun..
nk lepas gian...

Kebetulan sebelah lane kite tu ada la 3 orang adik beradik ni...
2 perempuan dan 1 lelaki...
tapi ape yg jadi perhatian kami berdua
bile adik lelaki diaorang tu
Orang Istimewa


cer korang tgk gamba budak ni...

mulenye kite pn pelik.. eh kenapa budak ni melutut time main...
itulah kan.. org slalu kata manusia ni byk yg -ve thinking...
tp kite tak la tahap nk mencerca atau berkata ape2 yang buruk tentang budak ni..
cuma rasa mcm pelik je pada mulanya sbb tak tau hujung pangkal keadaan dia

bile kite duduk kite pn perhatikan dia...
rupenye dia ada masalah kaki dan tangan...
kaki dia sebelah kanan mcm pendek je.. sbb terselindung dlm seluar dia..
tp sblh kiri kite boleh nampak keluar dr seluar tu..
tangan dia pulak bengkok di pergelangan...

tapi ape yang buat kite teruja nk cerita pasal dia ni
adalah 
SEMANGAT UNTUK BERUSAHA
mule2 kite main dia dh nk abis 1 frame...
tapi mase tu point dia smua 00000
lpas tu kakak dia ajar dia main...
kemudian ada perkembangan
jatuh la 3 4 pin...
then makin lama makin byk pin yang jatuh..
sampai lah dia boleh dpt spare 2 3 kali...

itu semua hasil semangat dia nk belajar dan berusaha...
itu yang buat kite terharu...
memandangkan kite pn main 1 frame je.. 
maka sampai situ je lah kite boleh tgk tahap dia main..
tapi kami sependapat...
tak mustahil lepas kami balik tu dia boleh dpt strike pulak..

Ape pn syabas la kat adik ni..
sebab semangat nk berusaha...
semangat untuk berjaya...
mudah-mudahan adik ni akan berjaya dlm hidup dia...



CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

SEGMEN SEMINGGU BLOG HAZWANHAIRY



ASSALAMMUALAIKUM



Hai semua...
Ha dh lama kite tak join mane2 segmen ni... 
tetapi td tetiba bukak fb nmpak ni

make dengan sepantas kilatnye...
kite pun jenguk2 la 


Rase teringin lak nk join...
Kite tau pasal 
BLOG HAZWANHAIRY 
ni pun sebab 
Dia ada tempah bookmark & mini calender...
Sangat suke & tertarik ngan design yang comel2...
Mmg kreatif & inovatif la dia ni.. 

So korang ape lagi.. 
Jom join
Syarat pun mudah je...

Korang 
LIKE
|
v
 dan

Gud Luck bt semua yang join







CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

WW 02




CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

1st Giveaway By Izah & Ecah

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua

ok sebenarnye kite nk ucap terima kasih je
Pada Ecah & Izah yang buat GA...




Ok untuk sesiapa yang dtg folo dr GA ni
Kalau korang nk extra present boleh la
LIKE 
page ini

then korang komen kat Post ni kata dh like...
Macam ne boleh tak?

kalau boleh ape lagi jom like cepat...
Yang bertuah akan dipilih secara
RANDOM



CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Demam & Muntah III aka Typhoid Fever

ASSALAMMUALAIKUM

Hai selamat tengah hari
Amacam dh lunch ke?

Oklah kali ni kite sambung & final cite pasal demam ni....
fasa 1
fasa 2
Sebenarnya walaupun dh cucuk 2 hari tp kite masih demam
yang peliknya demam tu dtg time nk maghrib & pukul 3 pagi...
agaknye time tu ubah makan tgh hari dh jalan then 3 pagi ubat yg mkn malam lak dh jalan...
hehehe...

so menderita la sekejap bile demam & muntah tak berhenti ni...
Tp Allah tak kan bg sakit melainkan untuk menghapus dosa hambanya kan...
So mudah-mudahan terhapuslah dosa untuk kite ni...

Ok sambung balik...
hari ke 3 tu.. kene jumpe doktor balik..
bile kite bgtau demam yg mcm tu...
dia pun amik keputusan untuk cek darah & urine.
(sbb sblm ni urine untuk cek pregnant atau tak je)


dia sambung lg MC 2 hari so 27 & 28 kite MC lg.



esoknye... kite kol doktor tanye ape keputusan darah tu...
thennnn....
dengan panjang lebar dia bercerita
dalam darah kite ada 1 virus Salmonella...
mulenye kite ni tak tau ape kebendanye tu...
then kawan kite bgtau Salmonella tu macam keracunan makanan...

mase doktor tu cite kite tak reti ape pun... then dia kata kite ni Typhoid Fever...
nak tau THPHOID FEVER tu ape...
ha cer baca SINI...
ATAU
kite kene makan antibiotik selama 2 minggu 
sbb antibiotik yang sblm ni dia bagi tak berkesan untuk hapuskan virus tu.
sbb tu kite asyik rase nk muntah je...

Petang lak kakak ipar kol..
dia ni nurse...
dia terkejut bile kata ada virus tu..
dia kata "Ya Allah itu bahaya sbb slalunye itu adalah TAUN... kalau pegi hospital dia akan tahan"
lagi la gelabah kite ni dengar... 

so skrg kite tgh amik antibiotik untuk 2 minggu...
mudah-mudahan smua ni tak memudaratkan kite...
pengajarannye.. berhati-hati lah kalau pegi makan kat luar...
sbb benda ni berjangkit dari makanan @ minuman yang tercemar...





CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Demam & Muntah II

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua...
kali ni kite sambung pasal demam & muntah yang lepas ye...
nak tau KLIK SINI

Ari Ahad pulak kite semakin teruk demamnye...
Muntah dan terus muntah tak brenhenti..
panas dh semakin tinggi hingga cecah 40 degree

kite pun terpaksa ajak juga cousin kite yg baik hati tu untuk g klinik...
ramai yang kata klinik tu bagus
Klinik Gul di Medan Klebang Restu, Chemor, Perak

Mase pegi tu mmg badan panas sangat...


Doktor tanye macam2 then disebabkan kite tak leh makan
so Doktor syorkan suruh amik ubat cucuk
sbb kalau ubat makan tak de kesan sbb nnt muntah balik.
terpaksalah kite kene cucuk kat bontot ahahaha..
macam budak2 pulak..
tapi demi nk sihat kite ikutkan jugak...
hari 1st kene cucuk kiri kanan
1 ubat antibiotik 1 lagi ubat tahan muntah

lepas cucuk 6 jam tak boleh makan ape2.
minum pun untuk  2 teguk je.
sengsara sgt rasanye...

dalam demam tu kene telan lak
ubat-ubat yang berlambak ni



demam masih tak turun sbb kite tak mkn ubat lg.
cukup 6 jam kite pun makan la bubur nasi aka kanji yang mak sdara tersayang kite buat.
dpt la mkn 5 sudu.
tapi jadilah untuk alas perut nk makan ubat kan.
lepas tu makan ubat barulah badan mule berpeluh...
Alhamdulillah ada kesan jugak lepas cucuk tu...
demam pun dh reda...

Tapiiii......

hmmm.. kite smbung lagi nnt ye...



CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...