KBBA

lazada

>

nuffnang

Kerja di Hujung Tahun... YEW aka YEAR END WORK....


ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua....
kali ni cite pasal YEW... bukan YES ye...
Dihujung tahun ni PTQ mmg byk keje nk kene setel...
Year End Work...
Hmmm... 
Nape mst ada YEW ni kan??? 
org lain bile tiba Year End...
Semua Sibuk Untuk
BERCUTI
BERSHOPPING
BER-SANA
BER-SINI
dengan Family...

Tapi inilah nasib org yg kerja dia bahagian kewangan ni... 
bile tiba YEAR END
smua ngadap keje.. tak kira hari cuti atau tidak..
smua pulun nk buat keje...
hadoiiii...
tp bersyukurlah sbb ada kerja kan...
Sebenarnye ari ni pun kerja jugak walaupun org lain 
tengah bercuti semperna KRISMAS....
Oklah nk sambung kerja dulu...




CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Kes Semalam Keluar Buletin Utama Lar...

ASSALAMMUALAIKUM

Hai Semua...
Ingat tak cite semalam?
Kesinambungan kisah Jabatan Dipecah Masuk
Hmmm.... Memandangkan siang tu mmg dh kene terjah ngan reporter...
So malamnye keluar la kat Buletin Utama TV3 & TV9...

Ada video kat FB tapi tak clear la...
itu pun anak buah kite yg upload...
kalau nk tgk 
boleh la g kat TONTON ye.. 
tgk balik Buletin Utama 14 Disember 2012

Ni Link FB kite yg satu lagi.. hehehe..



CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Jabatan Dipecah Masuk?

ASSALAMMUALAIKUM


Hai semua...
Pagi tadi mase kite sampai Ofis, rase mcm pelik sbb tetiba tgk officemate keluar masuk dr opis.
Lepas tu rase mcm pelik jugak la kenapa Cik Rongoks ni dtg lewat, sbb dia ni mmg slalu awal dtg opis.
Kite pun mcm biasa naik tangga sampai ke tingkat 2 then, punch kad mcm biasa...
Tetiba....
"Kakkkkk Haaaiiiidaaaaaa...."
Satu suara tetiba memanggil dr dalam Unit Pentadbiran tu...
Rupenye Cik Rongoks aka Ika yg jerit...
Dia pun bgtau kata opis kena pecah masuk...
bila tgk keliling abis smua dh bersepah...

Kakak yang mule2 skali smpai & buka pintu opis pun ceritala mcm ne terkejut tgk smua dh diselongkar...
Dia pun terus kol PA Pengarah & suruh bgtau Pengarah.

Tapi mase kite sampai tu, Pengarah dh ada kat dlam tgk opis dia...
Tapi Alhamdulillah sbb Unit kite tak kene masuk... 
mcm pelik jugak.. sbb unit pembangunan & pentadbiran abis diceroboh...
Mujurlah...kalau tak, tak tau ape akan jadi sbb kami byk dokumen yg nk diproses untuk hujung tahun...
Syukur pada Allah...

Then, kami pun pegi la melawat kawasan kat unit pembangunan...
MasyaAllah.. dekat atas lagi teruk kene selongkar...
Siapalah punya kerja ni...



NI GAMBAR KAT KAUNTER MASUK PEJABAT


NI PULAK BAHAGIAN PEMBANGUNAN


NI BILIK PENGARAH... SIAP ADA AIR KOTAK... TP SORI GAMBAR BLUR


NI GAMBAR KAT PENTADBIRAN


NI PUN SAMA JUGAK KAT PENTADBIRAN


ABIS WALKIE TALKIE BERTERABUR



Tapi bukan setakat Pejabat kite je yang kene, Lembaga Pembangunan Penduduk& Pilihanraya pun kena jugak...
Duit yg ada dkt dlm laci diaorang mmg abis la...
Walaupun duit seringgit2 pun abis gak kene amik...

Pengarah kata dkt dlm bilik dia siap diaorg duduk minum lagi sbb ada 4 air kotak...Mcm gambar kat atas tu..tp tak clear...
Teringat pulak kes mase rumah kite kene pecah dulu... mcm tu jugak.. ada air...
Hmmm... ape motif diaorang pecah masuk Pejabat ni....
slalunye.. mst ada dokumen2 penting.. tp ini dh macam org pecah masuk rumah...

Laporan Polis pun dh buat... Polis pun dh datang amik maklumat & gambar smua...
Reporter pun smua dh terjah pejabat kite ni..
So kite tunggu je la ape kesudahannye...






CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Bekas Penyimpan Mohor Besar Raja-raja meninggal

ASSALAMMUALAIKUM


BESUT 12 Dis. - Bekas Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja, Engku Tan Sri Ibrahim Engku Ngah, 80, meninggal dunia di Hospital Selayang, Selangor kira-kira pukul 8.30 malam tadi.

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20121212/dn_25/Bekas-Penyimpan-Mohor-Besar-Raja-raja-meninggal#.UMfW8nzlseA.facebook#ixzz2EnTCWLOG
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Hai semua...kenal tak sape tu?
kalau sape yg membesar dalam tahun 90'an mesti kenal dgn beliau kan...
Apepun kite nak ucap takziah pada keluarga beliau
mudah-mudahan rohnya dicucuri rahmat.


Teringat zaman kecik2 dulu... bila nk puasa & raya je
mst terus je mengadap TV sbb nk tgk "Pakcik" ni umum tarikh...
bile tgk je muka "Pakcik" ni keluar mula la menjerit2 
bgtau arwah mak kat dapur bile tarikh nk puasa & raya.
Tapi budak2 sekarang dh tak macam tu...
tak de maknenye diaorang nk tunggu depan TV mcm kite dulu2..
Tapi kenangan tu mmg tak akan dapat lagi dizaman skrg yg serba canggih ni...
nk tau je bile tarikh, bile2 mase je boleh search kat tenet kan...

Apepun suara "Pakcik" ni mmg terngiang2 sampai sekarang...













CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Takdir Itu Milik Aku

ASSALAMMUALAIKUM


Hai semua.. ujung minggu baru ni kite habiskan dengan aktivi membaca
Novel Takdir Itu Milik Aku
karya
Siti Rosmizah

Kite ni dh la mmg cepat "tacink"
baca pulak novel ni
mula2 muke kite
mcm ni je....
 air mata bergenang... itu baru bab awal...
masuk part ayah dia meninggal....
terus jd mcm ni... tak leh tahan dah...
masuk lak bab dia dh kawin 

haaa.. mmg mcm ni la jadinye...

tapi yg ni mmg tak boleh tahan.. 
bile suami & mertua dia dpt tau anak dia cacat....
waaaaa... sedih... tp agaknye sbb kite je kot terlebih tacink..
huuwwwaaaa....
nk tau kene baca la...
sbb emosi org lain2 kan..
hehehe

Tapi sib baik Happy ending...
so dh last tu 









CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Cik Lyeen's Giveaway



ASSALAMMUALAIKUM






Mulenye kite terpikat dgn warna yg ada kat blog ni... 
then kite follow la CIk Lyeen Cupcakes
lpas tu kite nampak lak


ha Banner yg comelll sgt ni...
1st kite suke warna Pink sbb tu nama pun Mrs. KePink kan...
2nd warna Biru tu mmg serasi dgn Pink
3rd sbb Teddy yang commmmeeeeellllll
4th teruja lak dgn hadiah ni


tau tak nape suke ngan hadiah ni???
seeebbbaaabbbb....
ha jawapan dia dh ada kat atas tu 1st & 2nd
kalau dapat syukur Alhamdulillah...
Kalau tak dapat tu maknanya tak de rezeki betol tak...
Lagi pun kite mmg dah lama tak join GA Contest ni...
Apepun kite mmg suke ngan blog

Setelah syarat2 penyertaan dipatuhi dgn jujur sejujur jujurnya dengan itu 
Inilah Mangsa KePink utk GA yg commmelll ni


So Doakan Mrs. KePink ni berjaya dapatkan hadiah tu.. hehehehe
Poyo je kan...uhuk uhuk...


CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Rindu Kamu Semua_Part 1


Assalammualaikum



06.12.2007
5 tahun yang lalu...
Aku terkenang... ahahahha...
Liku-liku kehidupan sebagai seorang penjawat awam...
Pertama kali menjejakkan kaki ke alam pekerjaan dirantauan...
Cewah.. tapi tak la merantau ke mane pun,
stakat dok kat PUTRAJAYA je pun..
Poyo je kan...
tapi mmg byk kenangan pahit manis

KITE 
RINDU
KAMU 
SEMUA

Ini satu-satunya gamba kami ber6
ini pun masa kami sambut Anniversary Pertama kami sebagai PT Kewangan.







Dari kiri kite kenalkan...
Itulah Kite.. hehehee... sebelah tu kembar kite nama dia Nor Syuarah, s
sebelah dia yg kecik tu nama dia Harliza aka "cik" sbb kecik...
Sebelah tu kakak kesayangan nama dia Kak Ros Upin Ipin hehehe... Roslina :)
Sebelah tu nama ni Rosmaini nk panggil Ros dah ada so panggil "Ma"
Ha yg paling tepi tu adik paling manja nama dia Nur Nadrin Nadia panjang sgt nama dia tu
so pangil Nad aka Nanad je... manja budak ni, budak ngembeng eh betol ke org jawa ckp mcm tu? 
hehehehe... inilah sahabat kite yg paling baik dan memahami.


Bermula lapor diri di JPA pada 6 Disember 2007.
masa tu kite baru je seminggu mendirikan rumah tangga tau.
Kemudian kami ditempatkan
di
Bahagian Kewangan
Kementerian Kemajuan Luar Bandar & Wilayah
Kompleks D
Putrajaya.


Kami memang suke bergambar...
hehehehe
Gambar ni dulu smua org panggil
"gambar iklan Ubat Gigi"
kecuali kite...
kite tak suke ambil gambar nmpak gigi sbb gigi tak cantik.. hehehe...

To Be Continued








CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Hobi Hobi Hobi... Hantaran pulak





Hooollaaaa...
hahaaa... actually dh lama buat tapi tak berapa rajin nk update...

Hobi saje suke2 tp not bad sbb dpt income jugak...
Sblm ni saje2 je... tapi entah la dari minat boleh jd mcm2 rupenye...
Kawan hsbd yg mintak tolong so ini lah hasilnya...




dia nk guna tema hantaran 
Purple, Hitam & Silver


ini kite saje je nk bagi kat dia.. coklat.. 
sbb kite suke coklat.. heheehe




yg ini pulak smua diaorg yg buat sendiri...
kite buat bekas dulang tu je.. 
ihikksss...


hantaran dari pihak lelaki ni
Dari Aroy untuk Nurul 
>.<


cantk tak?
yg ni kite buat sendiri tau.. 
bukan beli ye.. hehehe...
perasan jap...
wakakakaka.. 


agak2 hantaran mcm gini ada org nk suruh buat lagi tak?
hehehehe...





CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...